Ulcinj Muntenegru, Paradisul ascuns al Adriaticii

  • de
ulcinj muntenegru

La extremitatea sudica a Muntenegrului aproape de granita cu Albania, se afla Ulcinj, o comoara nedescoperita a Adriaticii.

Daca cauti o locatie care sa imbine turismul de relaxare cu turismul cultural si care sa fie si acesibil ca pret, Ulcinj este locatia ideala.

Despre Ulcinj Muntenegru

Ulcinj un fost oras al piratilor de la Marea Adriatica, se afla in partea de sud-est am Muntenegrului la cativa kilometri de granita cu Albania.

In prezent Ulcinj este centrul comunitatii Albaneze din Muntenegru, majoritatea locuitorilor fiind de religie Musulmana.

De-a lungul timpului actualul oras Ulcinj a trecut prin mai multe stapaniri, schimband-si numele in functie de epoca. Astfel in perioada dominatiei Sarbesti sec XI-XV, orasul purta numele Olcinium, fiind un oras prosper.

Inceputul secolului XV vine cu o noua dominatie, si anume dominatia Venetiana. In 1405 Venetienii cuceresc orasul redenumindu-l Dulcigno.

In 1571 Imperiul Otoman cucereste Orasul Ulcinj, ajutati de o flota de pirati Berberi(Nordul Africii, Magreb), care de altfel se si stabilesc in Ulcinj. Tot in perioada dominatiei Otomane se adopta si noua denumire de Ulcinj.

Dupa stabilirea piratilor berberi in Ulcinj, orasul devine un cuib de pirati, cu timpul atragand si alti pirati sa se stabileasca in oras. Un caz de notorietate este ca dupa cel de-al cincelea razboi otoman-venetian, peste 400 de pirati din Tunis si Algeria se stabilesc in Ulcinj, Ulcinj devenind cel mai periculos cuib de pirati de la Marea Adriatica.

Ce sa faci in Ulcinj

Ok deci in Ulcinj Muntenegru, chiar ai ce face.

Daca vrei sa stai la plaja, aici gasesti ceai mai tare plaja cu nisip de la Marea Adriatica, Velika Plaza(Plaja Lunga). Plaja are nisip fin si o lungime de peste 12 km. Intrarea in mare este lina si cu nisip. Aici poti juca fotbal pe plaja, volei, poti practica kitesurfing.

velika plaza ulcinj

O alta plaja cu nisip in Ulcinj este Copacabana . Plaja
Copacabana are o lungime de 900 metri, dispune de sezlonguri, restaurante, parcare.

Daca cauti o plaja mai retrasa si mai rustica in Ulcinj, recomand Plaja Valdanos, situata la cca 10 km NV de Ulcinj.

Plaja Valdanos este situata intr-o zona pitoreasca inconjurata de culturi de maslini. Plaja este cu pietris si nisip.

plaja valdanos muntenegru

Daca vrei si altceva in afara de plaja iti recomand o excursie la Ada Bojana, la gura de varsare a Raului Bojana in Marea Adratica.

Aici vei gasi in afara de un peisaj superb si cele mai bune restaurante cu peste proaspat si fructe de mare.

ada bojana