Top locuri de vizitat in Albania

  • de
albania antica

Canionul Osumi

Canionul Osumi este situat in partea sudica a Albaniei, in apropierea orasului Corovoda. Canionul ofera o priveliste spectaculoasa asupra raului Osumi, de asemenea se poate face baie in apa cristalina a raului.

Canionul Osumi Albania

Apollonia

Descopera orasul antic unde Imparatul Octavian Augustus a studiat filosofia.

Apollonia este este o veche colonie greceasca fondata in sec 6 IC de colonistii greci din Corfu si Corint. Colonia a primit numele de Apollonia in cinstea zeului Apollo.

Apollonia a cunoscut o perioada de inflorire in perioada dominatiei imperului Roman, fiind unul dintre cele mai importante orase din zona Iliriei.

Crestinismul a patruns in zona in epoca timpurie astfel ca in perioada primului Conciliu din Ephes(431), era mentionata aici o episcopie.

Orasul antic Butrint

Ruinele orasului antic Butrint au fost primele situri arhelogice din Albania incluse in patrimoniul UNESCO.

Ruinele orasului Butrint se afla in extremitatea sudica a Albaniei la doar cativa kilometri de frontiera cu Grecia.

Ruinele orasului Butrint sunt acum parte a Parcului National Butrint, o regiune minunata din sud-vestul Albaniei, cu Marea la extremitatea vestica si grantita greceasca la sud.

Parcul Butrint se poate vizita utilizand masina sau feribotul din insula Corfu.

Orasul antic Butrint dateaza din secolul VI IC, fiind in prima instanta colonie Greca, urmand a fi parte a Imperiului Roman, Bizantin, Venetian si Otoman, toate civilizatiile lasandu-si amprenta asupra orasului.

In ura cercetarilor arhelogice s-au descoperit teatrul, baile publice, bazilica, sala de sport, tempulul Minerva, poarta Leului, toate de o valoare arhelogica inestimabila.

Cele mai extraordinare obiecte descoperite in teatrul lui Butrint sunt statuia lui Apollo, zeița lui Butrint, capetele de marmură ale lui Zeus, portretul lui Agrippina, capul Liviei și numeroase epigrafe latine și grecești. Părți ale orașului au fost reconstruite în timpul secolului al V-lea î.Hr. Alte monumente ale lui Butrint sunt castelul canalului Vivari construit în perioada lui Ali Pashe Tepelena, castelul triunghi construit și de el și turnul venețian construit pe vremea când venețienii controlau accesul în această zonă.