Descopera Riviera Zadarului

  • de
zadar croatia

Continuam calatoria noastra virtuala pe tarmul Marii Adriatice, de data aceasta in Croatia, coasta Dalmatiei, pe Riviera Zadrului.

Riviera Zadarului

este o denumiere generica care se refera la orasul Zadar si micile statiuni din zona.

Am vizitat Dalmatia in de mai multe ori dar aceasta zona a Dalmatiei , Zadarul si imprejurimile m-au cucerit in mod deosebit.

Cele mai importante obiective de vizitat sunt orasul Zadar, statiunea Sveti Filip I Jakov, Turanj, Biograd Na Moru, Parcul National Kornati, excursie cu barca pe Insula Pasman.

Oasul Zadar

Zadar este un oras istoric, pitoresc si cosmopolit situat in nordul Dalmatiei, la tarmul Marii Adriatice.

Istoria Zadarului se intinde pe o perioada de peste 3000 ani . Din diferite epoci istorice s-au pastrat o multime de monumente, atractii care merita vizitate: Biserica Sf Donatus, Biserica Sfanta Anastasia, Zidurile Medievale ale Zadarului, Orga Marii din Zadar.

Biserica Sfantul Donatus

Biserica dateaza din secolul IX , fiind unica in Croatia datorita planului circular. Biserica Sfantul Donatus este similara cu capela catedralei din Achen construita de Carol Cel Mare.

sf donatus zadar

Statiunea Sveti Filip I Jakov

sveti filip i jakov

Statiunea Sveti Filip I Jakov este una dintre cele mai cochete statiunea din Rivera Zadar.

Sveti Filip I Jakov este situata intre Zzadar si Sibenik, la cca 23 km distanta de Zadar si la cca 45 km de Sibenik.

Sveti Filip I Jakov a fost in perioada medievala rezidenta de vara a aristrocratiei din Zadar, cea mai faimoasa familie fiind Familia Borelli din Zadar.

Astfel ca Sveti Filip i Jakov a dobandit notorietate ca zona de relaxare mai intai pe plan local pentru elita Zadarului, ajungand acum o statiune cunoscuta in toata Europa.

Sveti Filip I Jakov este statiunea unde poti profita de frumusetile Dalmatiei, cultura si gastronomia.