Cele mai frumoase Insule din Croatia

  • de

Croatia are peste 1100 insule, cele mai mari fiind Insula Krk, Brac si Hvar.

Insula Korkula

Insula Korkula Criatia

Insula Korkula este poate una dintre cele mai spectaculoase si mai pline de istorie insule din Croatia.

Locul de nastere al faimosului calator Marco Polo, va asteapta sa-i descoperiti frumusetile. Pe Insula Korkula veti gasi una dintre cele mai bine conservate fortificatii medievale, veti putea explora orasul pe strazile inguste si boeme ale vechiului oras, iar cand sunteti osteniti va puteti retrage la unul din restaurantele din Korkula pentru a savura o mancare specific Mediteraneana.

Insula Brac

Insula Brac
Insula Brac

Insula Brac este cea de-a treia ca marime din Croatia, si cea mai mare insula de pe coasta Dalmatiei, avand o lungime de 40 km si o latime de 12 km.

Insula Brac este situata in Marea Adriatica pe coasta Dalmatiei, fiind desperatiita de continent de Stramtoarea Brac.

Insula Brac este una dintre cele mai populare destinatii turistice din Croatia.

Insula Mljet

Insula Miljet Croatia

Insula Mljet este cea mai mare insula din regiunea Dubrovnik, fiind de asemenea cea mai pitoreasca si mai frumoasa insula din Marea Adriatica. Insula este acoperita in proportie de 70% de vegetatie, fiind supranumita si Insula Verde a Adriaticii.

Pe Insula Mljet veti gasi o sumedenie de atractii turistice, de la manastiri, parc national, plaja, dar cea mai prestigiosa este Pestera lui Odiseu. In aceasta pestera se spune ca celebrul erou grec Odiseu ar fi petrecut 7 ani.

Insula Mljet este situata in sudul Marii Adriatice, la cca 57 de km de Dubrovnik. Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul International Dubrovnik.

Pentru a ajunge pe Insula Mljet din Aeroportul Dubrovnik, va trebui sa calatoriti cu masina pina in localitatea Prapratno, de unde se poate lua un ferry spre Insula Mljet.